Głód

napój.jpg
W 2000 roku p.n.e. Egipcjanie połączyli
pieczenie z warzeniem piwa.
Namaczali jęczmień w wodzie, aż zrobiła się
z niego papka, wykładali na świeże powietrze,
aby wysechł i dojrzał, po czym wypiekali z niego chleb,
który ponownie namaczali.
Zostawiali go w ciepłym miejscu, dopóki nie
sfermentował, a następnie wyciskali z niego
do dzbanków sok i pili.
Kiedy chleb spełnił swoje zadanie, karmili nim
uradowane z tego powodu świnie.
Ludzie jedli chleb jedynie w okresach głodu.

Radość picia,Barbara Holland

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s